SAP Business One
Door de koppeling met SAP Business One wordt voorraadinformatie, productprijzen en klantgegevens in real-time gesynchroniseerd, en handmatige invoer en fouten geminimaliseerd. Ontdek de schaalvoordelen.
Lees verderOver SAP Business One koppelen met je e‑commerce platform
Het handmatig moeten bijwerken van gegevens, vertraagde voorraadupdates, fouten in orderverwerking die leiden tot meer retouren, een gefragmenteerd klantprofiel… allemaal verleden tijd met SAP Business One. Dit allesomvattend ERP-systeem biedt een volledige set van geïntegreerde tools om alle belangrijke bedrijfsfuncties, waaronder financiën, verkoop, voorraadbeheer, productie en klantrelaties, te beheren. Ontworpen voor kleine en middelgrote bedrijven, maar dankzij de flexibiliteit en schaalbaarheid kan het systeem meegroeien met je bedrijf, ongeacht de complexiteit van je processen. Op zoek naar gestroomlijnde operaties, hogere productiviteit en wil je beter geïnformeerde beslissingen nemen? Dan kan een integratie met SAP Business One een goede keuze zijn:
Informatie-uitwisseling met SAP Business One
Bij het koppelen van SAP Business One met een e-commerce platform zoals Shopware, Adobe Commerce of Shopify Plus, is het belangrijk om te begrijpen welke gegevens worden uitgewisseld en waarom dit essentieel is voor je bedrijfsvoering. Voor B2C-webshops wordt vaak de volgende informatie uitgewisseld:
B2C webshops
Productgegevens: hierbij kun je denken aan prijzen, aanwezige voorraad per magazijn, openstaande backorders, enzovoorts.
Bestelgegevens: orders die via het platform binnenkomen, worden direct naar SAP Business One gestuurd voor verwerking.
Klantinformatie: gegevens zoals contactinformatie, factuur- en verzendadressen worden bijgewerkt en gesynchroniseerd.
Voorraadbeheer: voorraadniveaus worden in realtime gesynchroniseerd om oververkoop te voorkomen en de voorraad nauwkeurig te beheren.
B2B-webshops
Bij een B2B-koppeling kan de gegevensuitwisseling via SAP Business One uitgebreider en complexer zijn. Hierbij kun je denken aan informatie-uitwisseling voor bijvoorbeeld:
Prijsafspraken: specifieke prijsafspraken of kortingsstructuren per klant worden uitgewisseld.
Offertes en facturen: offertes die in SAP Business One zijn opgesteld, kunnen naar het e-commerce platform worden gestuurd, waar klanten ze kunnen omzetten in bestellingen.
Kredietlimieten: kredietinformatie van klanten kan worden gesynchroniseerd om real-time kredietchecks mogelijk te maken.
Een bewezen aanpak
Een succesvolle koppeling tussen SAP Business One en je e-commerce platform begint met een gedegen voorbereiding en een gestructureerde aanpak. Hieronder lees je hoe wij daar voor zorgen:
Data ontsluiten naar meerdere systemen
Naast de koppeling met e-commerce platformen kunnen we ook data vanuit SAP Business One ontsluiten naar andere systemen. Veel van onze klanten maken gebruik van Product Information Management (PIM) systemen, zoals Pimcore, Akeneo of Ergonode. Dit leverde een grote efficiëntieslag op intern en een verbeterde klantervaring extern.
Klaar voor de volgende stap?
Bij Bluebird Day hebben we talloze bedrijven, zoals Brabantia, Hubo en Dyka, geholpen met hun integratievraagstukken. Wil je meer weten over hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen met een naadloze koppeling tussen SAP Business One en je e-commerce platform?